Bacallà a l'all cremat de tomàquet

Bacallà a l'all cremat de tomàquet

Ingredients per a 4 persones:
1 cabeça d'alls
4 tomàquets madurs
600 g de morro de bacallà dessalat 
10 patates per bullir
Oli d'oliva suau
Oli d'oliva verge (per al puré)

Elaboració:
El dia abans prepararem l’all cremat de tomàquet així reposarà 24 hores i ens realçarà el gust. Pelem i laminem els alls, els posem amb força oli d'oliva suau al foc fins que agafin color marró fosc, llavors hi tirem el tomàquet que prèviament haurem ratllat, dos minuts de cocció i ho retirem. 
Posarem el bacallà a la planxa que agafi color i després al forn 15 min. Els últims 5 minuts ho banyarem amb la salsa dels alls. Amb la patata farem un puré afegint sal, oli d'oliva i pebre. Tot seguit muntem el plat amb un llit de patata i al damunt el bacallà. Bon profit!
 
Recepta cedida per 6Q Restaurant de Canet de Mar, i inclosa al llibret de les Jornades gastronòmiques del tomàquet del Maresme 2013

0
Comparteix