Amanida de tomàquet de pometa amb alfàbrega i llavors de carbassa

Amanida de tomàquet de pometa amb alfàbrega i llavors de carbassa

Ingredients per a 4 persones
4 tomàquets de pometa al seu punt de maduració
oli d’oliva verge de les Garrigues
vinagre de vi de la bóta del celler
20 fulles d’alfàbrega fresca
Sal de Maldon
Un grapat de llavors de carbassa

Preparació
Rentarem bé els tomàquets i els traurem la cua.
Els tallarem a rodanxes i els anirem endreçant en una safata per portar-la directament a taula.
Els salarem amb sal de Maldon.
Els amanirem, ben amanits amb l’oli d’oliva i hi posarem dues gotetes de vinagre.
Desfullarem l’alfàbrega de les branques, repartint-la bé pel volt de la safata, posant les fulles més petites al damunt de les llesques de tomàquet.
Pel damunt del tomàquet farem una escampadissa de llavors de carbassa.
Ja la tenim a punt.
Bona recomanació per als dies de forta calor d’estiu, per la seva frescor i aportació vitamínica.
 
Recepta cedida pel Restaurant La Fonda del Casal (Argentona), inclosa al llibret de les Jornades gastronòmiques del Tomàquet del Maresme de  2014.

0
Comparteix