Pèsols a l'estil Sant Pau

Pèsols a l'estil Sant Pau

Ingredients per a 4 racions
500 g de pèsols frescos i molt tendres, desgranats
50 g de cansalada grassa i lleugerament salada, tallada a daus menuts
100 g de porro picat molt fi
½ gra d’all petit, picat menut
15 fulles de julivert i 3 de menta picades molt fines
25 g d’oli d’oliva verge extra
50 g de xerès sec
50 g d’aigua mineral
Sal i pebre blanc

Preparació
En una cassola amb l’oli mesurat, feu-hi sofregir els dauets de cansalada només 1 minut, afegiu el porro picat, salpebreu i a foc lent deixeu coure uns 9 minuts, afegiu-hi l’all, el julivert i la menta i deixeu-ho coure 1 minut més.
Tireu-hi el xerès i deixeu-lo reduir completament.
Afegiu-hi el pèsols, salpebreu de nou el conjunt, tireu-hi l’aigua i deixeu-ho coure només durant uns 6 minuts. (El temps de cocció està relacionat amb la tendresa del producte)
 
Els pèsols estan llestos per servir-los acompanyats per exemple “d’un toc” de botifarra blanca, negre o del perol
 
Recepta cedida pel Restaurant Sant Pau Carme Ruscalleda de Sant Pol de Mar amb 3 estrelles Michelin, inclosa al llibret de les Jornades gastronòmiques de la cuina del pèsol al Maresme 2013

0
Comparteix