Pèsols amb sèpia i patates
Pèsols amb sèpia i patates
Ingredients:
Una sèpia de 500 g
½ kg de pèsols de la floreta desgranats
3 cebes tendres
2 alls tendres
1 got de vi blanc d’Alella
1 got petit d’oli d’oliva
½ l aigua amb sucre
300 g patates del Maresme
1 pols de sal
Per la picada:
50 g ametlles i avellanes
1 nyora
1 gra d’all i julivert
En una cassola s’hi posa oli d’oliva i la sèpia tallada a trossos en fred. Quan s’hagi consumit l’aigua de la sèpia hi afegim les cebes i els alls tendres. Un cop cuit ho reguem amb vi blanc. Ho deixem reduir. Aboquem els pèsols i les patates, ho salem. Tot seguit ho cobrim amb l’aigua amb sucre. Quan la sèpia estigui tova hi afegim la picada.
Per la picada:
En un morter hi piquem les ametlles i les avellanes, la nyora (que l’haurem escaldat), l’all i julivert, i ho desfem amb una mica d’aigua.
Recepta cedida per l'Escola de Restauració del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme de Mataró