Mandonguilles de calamar amb pèsols

Mandonguilles de calamar amb pèsols

Ingredients per a 8 persones:
250 g de carn picada de vedella
250 g de carn picada de porc
500 g de calamar fresc net
2 kg de pèsols frescs amb beina o el seu equivalent ja estriat
4 dents d’all
Julivert
Pa sec
Llet
Sal, sucre
Pebre
Farina
1 ceba
4 tomàquets
1 got de vi blanc
Mig got de fumet de peix
Oli d’oliva
10 ametlles

Primer de tot posem el pa a remullar en llet.
En un bol a part, barregem les carns amb un dent d’all picat, una mica de julivert, sal, pebre i els calamars nets i picats. Afegim el pa remullat i escorregut i ho treballem tot. En farem boletes de la mida de una pilota de ping-pong.
Enfarinem les boles i les fregim lleugerament en una cassola amb una mica d’oli. Un cop fregides les apartem.
A la mateixa cassola, sofregim una dent d’all i la ceba picats ben fins.
Un cop cuits afegim 4 tomàquets ratllats, una mica de sal i una mica de sucre.
A part preparem una picada amb les ametlles, el pa, els alls i el julivert fregits i triturats. Un cop cuit el tomàquet, afegim la picada, les mandonguilles i el got de vi blanc i ho deixarem coure fins que es begui el líquid i tot estigui ben lligat.
Al final de tot, afegim els pèsols ja pelats, mig gotet de fumet i els deixem coure 5 minuts fins que s’estovin. Ho rectifiquem de sal i ho deixarem reposar.

Recepta cedida pel Restaurant Espai Gastronòmic d'Arenys de Mar

0
Comparteix