Cua de bou estofada amb pèsols de les floretes

Cua de bou estofada amb pèsols de les floretes

Ingredients per a 4 persones:
1 kg de pèsols dels pagesos d’Argentona
(un cop pelats us en quedaran uns 200 g)
2 cues de bou trossejades
1 ceba mitjana
500 g de tomàquets madurs
2 cullerades de farina
2 dl de vi negre
1 l brou de carn
Oli d’oliva
Sal

Per al buquet d’herbes:
2 fulles de llorer
1 branqueta de farigola
1 pastanaga petita
1 porro
1 tros d’api
1 pom de julivert

Per a la guarnició:
3 pastanagues mitjanes
500 g de patates petites tallades a l’anglesa
500 g de cebetes
1 gra d’all

Saleu els trossos de cua de bou, daureu-los en oli d’oliva i reserveu-los en una cassola de fang. En una paella, i aprofitant l’oli que heu fet servir per fregir la cua de bou, feu un sofregit amb ceba trinxada i el tomàquet. Un cop a punt, afegiu-hi les dues cullerades de farina diluïdes en el vi negre. Ho remeneu tot enèrgicament i a poc a poc hi incorporeu el brou de carn, que haureu escalfat abans. Passeu tota aquesta salsa pel colador xinès i repartiu-la sobre els trossos de la cua de bou fins que quedin ben coberts. Després hi afegiu el buquet d’herbes i ho deixeu coure entre 3 i 4 hores ben bones, fins que sigui ben cuit. Mitja hora abans d’acabar la cocció, hi afegiu les pastanagues trossejades, el gra d’all, les patates tallades i les cebetes, i deu minuts abans d’acabar de coure-ho tot i afegiu els pèsols.
Un bon plat, original i per a llepar-se’n els dits.

Recepta cedida pel Restaurant Fonda Casal d'Argentona

0
Comparteix