Tartar de gamba

Tartar de gamba

Ingredients
8 gambes vermelles
4 u de Ciboulette
1 ceba tendra petita
1 pebrot verd bitxo
6 maduixes del Maresme
1 taronja
1 llimona
1 llima
½ cullerada de cafè de Sal
4 cl. oli verge d’oliva 

Preparació 
Per macerar els ingredients

Agafem la taronja, la llimona i la llima i fem suc. Ho reservem en un bol.
Ratllem les pells de la taronja, llimona i llima i ho adjuntem amb el suc.
Introduïm la sal dins el bol del suc.
 
Per fer el tàrtar
Pelem les gambes, la ceba tendre, rentem el pebrot verd bitxo i les maduixes i ho piquem tot a daus petits.
El ciboulette el tallarem a ganivet obtenint petites circumferències de cada fulla.
Un cop tot picat, ho ajuntarem amb el suc dels cítrics que tenim reservat al bol.
Ho deixem reposar en nevera uns 30 minuts.
Possiblement al final del repòs, el tàrtar haurà absorbit tot el suc i no caldrà escorre’l. En cas de sobrar suc dels cítrics, agafarem tota la picada del tàrtar hi ho abocarem en un colador perquè perdi el suc sobrant.
Un cop escorregut agafarem un motllo cilíndric d’uns 6 cm de diàmetre i abocarem el tàrtar dins el motllo per donar-li forma.
Al passa el plat, li posarem un raig d’oli d’oliva verge.
També es pot posar en forma de quenefa sobre culleres decoratives o en plats més petits.
 
Recepta cedida pel NUUS Restaurant - Hotel Atenea Port (Mataró), inclosa al llibret de les Jornades gastronòmiques del peix i el marisc al Maresme de  2014

 

0
Comparteix