Rap amb cloïsses a l'aroma de romaní i ratafia

Rap amb cloïsses a l'aroma de romaní i ratafia

Ingredients per a 4 persones
1 rap a lloms 
1/2kg de cloïsses
2l fumet de peix vermell, amb verdures i tomàquets
1 gotet de ratafia
Picada (all, julivert, ametlles torrades)
4 tomàquets ratllats
Farina
Oli d'Oliva Verge
Romaní fresc

Preparació
Enfarineu el rap i salteu-lo, un cop acabat reserveu. En una cassola poseu el fumet més la ratafia, el romaní (no n'abuseu) i el rap, tot a foc lent, un cop reduïda la ratafia, hi afegiu el tomàquet ratlllat, uns cinc minuts, i a continuació poseu les cloïsses i la picada fins espessir-se, un cop acabat deixeu-lo reposar dues hores abans de servir.

Fumet:
Salteu les verdures (porro, pastanaga, tomàquet i ceba), afegiu el peix amb dos litres d'aigua durant una hora, coleu-lo pel xinès i reserveu-lo.

Picada:
Piqueu en un morter dos alls, el julivert i les ametlles amb l'oli d'oliva i reserveu-ho. 

Recepta cedida pels Alumnes de Cuina de l'Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, inclosa al llibret de les Jornades gastronòmiques del peix i el marisc al Maresme 2014

0
Comparteix