Mató elaborat amb maduixes del Maresme, crumble de nous i mel amb perfum de romaní

Mató elaborat amb maduixes del Maresme, crumble de nous i mel amb perfum de romaní

Ingredients per a 4 persones:

Pel mató:
150 g de maduixa varietat pájaro
1 l de llet
1 llimona
un xic de sal

Per la gelatina:
50 g de maduixa varietat pájaro
50 g de sucre
150 g d'aigua

Pel crumble:
100 g de mantega
80 g de nous
Un xic de sal
5 g de sucre morè
100 g de mel
1 branca de romaní
Pa d'espècies

Per fer la presentació:
Nous, maduixes, mel de romaní i pa d'espècies al gust

Preparació:
Posar a bullir la llet i les maduixes de la varietat pájaro. Quan trenca el bull afegir el suc d'una llimona i batre amb varetes fins observar que es talla la llet. Colar amb un drap el líquid i recuperar el mató aromatitzat amb les maduixes.
Per fer la gelatina cal bullir en almívar lleuger les maduixes trossejades. Quan trenca el bull retirar del foc, triturar i colar. Afegir les fulles de gelatina hidratades i barrejar al foc fins que es dissolguin completament.
Per a la galeta hem de barrejar la mantega amb les nous picades, sucre morè i una mica de sal.
Per a la mel, cal escalfar-la al bany maria amb unes fulles de romaní fresc i deixar infusionar.

Muntatge
Amb l'ajuda d'un motlle fer les diferents capes de galeta, mató i gelatina.
Després del muntatge del pastís reservar a la nevera fins que qualli la gelatina.
Per emplatar fer un cordill de mel, col·locar el mató fent un “muntadet” i decorar amb les maduixes, les nous i un bastó de pà d'espècies.
Després del muntatge del pastís reservar a la nevera fins que qualli la gelatina

Recepta cedida pel Restaurant La Taverna de Sant Pol de Mar, inclosa al llibret de les Jornades gastronòmiques de la maduixa del Maresme 2013

0
Comparteix