Magret d’ànec amb confitura de maduixes del Maresme

Magret d’ànec amb confitura de maduixes del Maresme

Ingredients per a 4 persones:
½ kg magret d’ànec
oli de tòfona
sal gruixuda
 
Pper a la confitura:
1 kg de maduixes del Maresme
vi dolç, ranci o moscatell
pebre negre
sucre
vinagre de vi
aigua
 
Preparació:
Marqueu el magret poseu-lo a la paella  per la part de la pell i que quedi cruixent, desgreixeu el magret  amb  el vi moscatell, i continueu la cocció per l’altra banda de la pell amb l’oli de tòfona fins que us quedi cuit, penseu que per dins ha de quedar un xic cru.
Per fer la confitura agafem un cassó per anar al foc,  posarem les maduixes trossejades, sucre segons el gust, unes gotetes de vinagre de vi, polsim de pebre negre i raig de moscatell, cal deixar-ho reduir, triturar-ho,  colar-ho i reservem.
Per a la guarnició saltarem  maduixes tallades a làmines amb sucre, aigua i sal gruixuda.
Per emplatar posarem un fondo de confitura en el plat, a sobre  els  talls de magret tallats a biaix, els quals salarem en aquest moment amb  sal gruixuda i  per sobre posarem  les làmines de maduixa.
 
 
Recepta cedida pels alumnes de l’Escola de restauració i cambreria del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme

0
Comparteix