Calamar farcit amb gambes i musclos

Calamar farcit amb gambes i musclos

Ingredients per 4 persones
8 calamars de mida mitjana
8 musclos
8 gambes del Maresme
250 g de carn picada
1 ceba gran
500 g de tomàquet
3 ous dusos
1 got de vi
1 grapadet d’ametlles
2 dents d’all
Julivert
2 galetes Maria
1 got de vi blanc
Un pols de farina(En cas que sigui necessari)
Oli
Sal

Preparació
Netegem els calamars i reservem les potes i les aletes.
Tallem les potes i les aletes dels calamars a trossets petits, les fregim amb els 50 cc d'oli i reservem.
En el mateix oli fregim les gambes sense pelar i reservem.
Tallem 100 g de ceba  i la fregim en el mateix oli. Quan estigui rossa afegim la carn picada i la
Fem el farcit barrejant: la ceba fregida, les potes i aletes, l'ou dur
Amb aquest farcit omplim els calamars sense que estiguin massa plens i posem un escuradents per tancar-los.
Enfarinem els calamars farcits i els fregim a foc no gaire viu per tal que no rebentin.
Fem un sofregit amb els 200 g de ceba tallada ben petita i el tomàquet triturar a foc lent.
Posem en una cassola el sofregit afegint-hi els calamars i el gotet de vi blanc. Quan s'hagi begut el vi, afegim e els musclos i les gambetes juntament amb la picada.
La picada l’haurem fet  posant all i julivert en un pot de batre,dues galetes maria i un grapadet d’ametlla torrada; Ho triturem tot amb la batedora amb una mica d’aigua fins que quedi una textura ben fina.
 
Ho deixem coure tot durant uns minuts afegint una mica de farina si es necessari per que el suc quedi amb més consistència.

Recepta cedida pel Restaurant Beltran 9 (Tordera), inclosa al llibret de les Jornades gastronòmiques del peix i el marisc al Maresme de  2014. 

0
Comparteix