Llom de bacallà al pil-pil de trompetes de la mort i confitura de ceba

Llom de bacallà al pil-pil de trompetes de la mort i confitura de ceba

Argentona

Ingredients 10 persones:
2 kg de llom de bacallà
500 g d’oli d’oliva
3 dents d’all
3 bitxos
750 g de trompetes de la mort
4 alls tendres
80 g de pa de pagès
1 kg ceba de Figueres
3 claus
500 g de sucre

Preparació:
Fregim els alls tallats a làmines i els bitxos, i reservem. Amb aquest mateix oli, a foc molt lent, confitarem el bacallà. També reservem.
Quan l’oli s’hagi refredat una mica li afegirem l’aigua d’haver saltejat les trompetes de la mort. Lliguem la salsa fent moviments circulars amb la pròpia cassola.
Per una altra banda, tallem a juliana la ceba i afegim els claus i el sucre, deixant a foc lent fins arribar a textura de melmelada.
Per decorar el plat torrarem al forn una llesca de pa de pagès tallada molt fina.
 
Muntatge del plat:
A la base posarem el pil-pil negre amb la confitura de ceba, afegim les trompetes de la mort i al damunt el llom de bacallà. Per acabar podem punxar-hi  la llesqueta de pa.
 
Restaurant l’Orquestra , Argentona
 

0
Comparteix