Jornades i cites gastronòmiques

Jornades i cites gastronòmiques

El Maresme és una de les grans hortes del país, ric en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l’any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca. Alguns dels seus productes han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i Mataró; les maduixes de la Vallalta a la zona de Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar; les cireres d’en Roca d’Arenys de Munt (a la primavera); el peix i marisc i el tomàquet Montserrat o pometa del Maresme (a l’estiu); els calamars, les gambes, els escamarlans i les cloïsses d’Arenys de Mar; les mongetes o fesols del ganxet de Malgrat de Mar i Palafolls, i els bolets del Maresme (a la tardor). 
La cuina té un complement acreditat: la denominació d’origen d’Alella, famosa, sobretot, per la qualitat dels vins blancs. La varietat de raïm autòctona que identifica aquest territori és la pansa blanca. Els vins es poden degustar a la Festa de la Verema d’Alella o a les activitats del Vi+ al mes d'octubre

0

Enllaços relacionats:

Del 29 d’abril al 5 de juny
A diferents poblacions del Maresme

No us perdeu les fires! 

18a Fira de la maduixa
Sant Cebrià de Vallalta
Diumenge 30 d’abril

14a...

Comparteix