Jornades i cites gastronòmiques

Jornades i cites gastronòmiques

El Maresme és una de les grans hortes del país, ric en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l’any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca.

Alguns dels seus productes han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i Mataró; les maduixes de la Vallalta a la zona de Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar; les cireres d’en Roca d’Arenys de Munt (a la primavera); el peix i marisc i el tomàquet Montserrat o pometa del Maresme (a l’estiu); els calamars, les gambes, els escamarlans i les cloïsses d’Arenys de Mar; les mongetes o fesols del ganxet de Malgrat de Mar i Palafolls, i els bolets del Maresme (a la tardor). 

La cuina té un complement acreditat: la denominació d’origen d’Alella, famosa, sobretot, per la qualitat dels vins blancs. La varietat de raïm autòctona que identifica aquest territori és la pansa blanca. Els vins es poden degustar a la Festa de la Verema d’Alella o a les activitats del Vi+ al mes d'octubre.
 

0
Pineda de Mar

Diversos restaurants de Pineda de Mar organitzen menús on el pricinpal protagonista és el bacallà.

Arenys de Mar, Argentona, Caldes d'Estrac, Canet de Mar, El Masnou, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt

Tens una cita gastronòmica amb el pèsol al Maresme! Vine a Temps de Pèsols i podràs fer la ruta gastronòmica de la tapa del pèsol, degustar menus de pesolada a diferents restaurants de la comarca...

Mataró

10 restaurants de Mataró, un de Llavaneres i un de Caldes d'Estrac participen a les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró.

Comparteix