Jornades i cites gastronòmiques

Jornades i cites gastronòmiques

El Maresme és una de les grans hortes del país, ric en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 esdeveniments gastronòmics que hi ha programats al llarg de l’any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca.

Alguns dels seus productes han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i Mataró; les maduixes de la Vallalta a la zona de Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar; les cireres d’en Roca d’Arenys de Munt (a la primavera); el peix i marisc i el tomàquet Montserrat o pometa del Maresme (a l’estiu); els calamars, les gambes, els escamarlans i les cloïsses d’Arenys de Mar; les mongetes o fesols del ganxet de Malgrat de Mar i Palafolls, i els bolets del Maresme (a la tardor). 

La cuina té un complement acreditat: la denominació d’origen d’Alella, famosa, sobretot, per la qualitat dels vins blancs. La varietat de raïm autòctona que identifica aquest territori és la pansa blanca. Els vins es poden degustar a la Festa de la Verema d’Alella o a les activitats del Vi+ al mes d'octubre.

 

0
Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tiana, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar

El calendari avança i amb l'arribada del bon temps, la primavera ja és aquí i les explotacions agràries ja fa dies que estan collint les saboroses, dolces i ben conegudes maduixes del Maresme,...

Arenys de Mar, Argentona, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt

 
Ja ha arribat el Temps de Pèsols al Maresme! El calendari d’activitats gastronòmiques de la comarca dona el tret de sortida amb les Jornades Gastronòmiques, de l’11 de març a l’1 de maig,...

Comparteix