D.O.P. Mongeta del ganxet

D.O.P. Mongeta del ganxet

El fesol de ganxet té una forma aplanada, similar a la d’un ronyó, amb un ganxet a un dels extrems que n’és el tret característic i que li dóna nom. De grandària mitjana, a la boca té una elevada cremositat i un gust suau, fi i persistent. 
La pell és lleugerament rugosa i poc perceptible un cop la mongeta està cuinada.
Al maig del 2008 s’aprovà el reglament d’aquesta DOP que protegeix les mongetes o fesol de la varietat “ganxet”, “seques o cuinades en conserva, que compleixin en la producció, l’elaboració, la designació i la comercialització tots els requisits que exigeix el plec de condicions i la resta de la legislació vigent”.
La mongeta, com la resta de llegums, és un aliment que conté principalment hidrats de carboni complexos. A més, aporta una quantitat important de proteïnes i fibra.

Als mesos de novembre i desembre se celebren les Jornades gastronòmiques del fesol del ganxet al Maresme, jornades durant les quals s’organitzen activitats diverses i menús especials als restaurants dels municipis participants.

Comparteix