Un tour virtual per conèixer l'Arxiu Comarcal del Maresme

Un tour virtual per conèixer l'Arxiu Comarcal del Maresme

Mataró

Els arxius comarcals catalans poden custodiar tot tipus de documents de la comarca, amb independència de qui els ha produït i del seu suport (paper, pergamí, fotografies, enregistraments sonors, pel·lícules, etc.).

D’altra banda, fan alhora les funcions d'arxiu comarcal i d'arxiu municipal del municipi cap de comarca, quan aquest no té un arxiu pròpiament constituït. A més, el consell comarcal i el municipi cap de comarca poden acordar la gestió conjunta del centre, mitjançant conveni, de manera que aleshores l'arxiu fa les funcions d'arxiu comarcal i d'arxiu municipal.

Reben i conserven la documentació dels ajuntaments caps de comarca i la dels seus organismes autònoms, així com, la d'aquells ajuntaments que determinin dipositar-la a l'arxiu, sense perdre'n la titularitat. I tot això, entre d’altres serveis de preservació del patrimoni documental.

L’Arxiu Comarcal del Maresme es troba a Can Palauet (Mataró) i el seu director és Alexis Serrano.

Podeu fer el tour virtual a l’Arxiu Comarcal del Maresme i veure com és a través d’aquest enllaç:

http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/maresme/

O també ampliar la informació de les activitats que proposa, al web de l’equipament:

http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/maresme/

Precisament, al web de l’Arxiu Comarcal hi trobareu notícies d’actualitat de les activitats i publicacions que impulsen, dades, agenda, documents escollits, publicacions, imatges, recursos pels investigadors, cercador de documents i de premsa, informació dels projectes i el seu canal Youtube, entre d’altres moltes propostes per veure la riquesa documental, un pilar fonamental dels municipis del Maresme.

0
Comparteix