Un passeig virtual per conèixer el Museu del Càntir d'Argentona

Un passeig virtual per conèixer el Museu del Càntir d'Argentona

Argentona

El Museu del Càntir d’Argentona és tota una institució de referència internacional i un punt cultural que atrau de manera permanent visitants d’arreu. A l’estiu, a més, es converteix en el centre de la Festa del Càntir i la Fira internacional de ceràmica Argillà Argentona, quan els carrers de la localitat s’omplen de parades i visitants, i els equipaments de la vila de propostes culturals de tota mena, al voltant de la terrissa i el seu ric univers artesanal i artístic.

Tant si no hi havíeu anat com si ja el coneixeu, podeu seguir la visita virtual que proposen des del Museu per conèixer tot el que s’amaga en el seu si. Només amb el ratolí i un cop de clic!

Podeu fer el passeig virtual al Museu del Càntir a través d’aquest enllaç:

http://www.museucantir.org/treseixanta/visita.html

I ampliar la informació al web de l’equipament:

http://www.museucantir.org

El Museu del Càntir d’Argentona. Unes dades:

  • És una institució pública de l’Ajuntament d’Argentona, gestionada per un Patronat Municipal.
  • El Museu es va fundar el 1975 i el 1984 l’Ajuntament va crear el Patronat com a òrgan de gestió. Fins aleshores, el gestionava Amics del Museu del Càntir, entitat que encara vull col·labora amb el museu.
  • El museu és únic al món en la seva especialitat, tot i que es poden trobar dues col·leccions de càntirs privades obertes al públic: el Museo del Botijo de Villena (Alacant) i el de Toral de los Guzmanes (León). 
  • Les col·leccions del Museu del Càntir d’Argentona estan formades per més de quatre mil exemplars que van de l’Edat de Bronze a Picasso, passant per grans col·leccions de terrissa de volta dels segles XIV al XVIII, nombrosos exemplars del segle XIX i el gruix de la col·lecció, format per terrissa popular i tradicional de tot el segle XX. 
  • La procedència del fons és molt diversa, però se centre a Catalunya i l’Estat espanyol, tot i que els darrers anys han ingressat nombrosos exemplars d’altres països, com Portugal, França, Itàlia, Marroc, Mèxic i Perú, entre molts altres.
  • El museu és una institució amb gran activitat cultural, com exposicions temporals, xerrades, escola de ceràmica, Festa del Càntir, la fira de terrissa i altres activitats que fan del centre una institució de referència al Maresme i en el camp de la ceràmica.
0
Comparteix