Els mandales d'Anna Albert

Els mandales d'Anna Albert

L’artista maresmenca Anna Albert (Taller Art en seda) és coneguda per la seva pintura sobre seda. És el fruit d’anys de passió pel seu ofici, de treball creatiu i d’experimentació en aquest art.

“Quan l’any 1986 em vaig formar a l’Escola d’Arts i Oficis de la Llotja de Barcelona com estampadora tèxtil, no m’imaginava cap horitzó. L’elecció potser no seria tan casual ara que al cap dels anys relaciono i prenc consciència que l’ofici del pare era el tèxtil i el de la mare, l’artesà”, explica en el seu web. I afegeix: “En aquells moments, aquest fet em passa desapercebut i faig camí cap una altre professió que acompanya la meva vida durant més de deu anys. Però l’art de la pintura sobre seda em deixà seduïda l’any 1998 i la formació pels tallers de diferents artistes em fan descobrir aquesta vocació”.

Anna Albert és de Premià de Dalt i el seu Taller i Showroom Art en seda està ubicat al Masnou des del 2003. “Penso que l’artesania és el saber fer amb les mans, és ofici, és cultura i tradició, és passió, és creativitat i sensibilitat, és disseny, constància, un mitjà, una actitud... I quan em deixo anar davant una seda en blanc, sento que el pinzell s’expressa pel camí de la creativitat i dona sentit a la meva manera d’entendre la vida. I des d’aquest sentir, estableixo un diàleg amb aquesta fibra viva que al brindar-li emocions amb forma i color, m’obra totes les seves possibilitats i em fidelitza amb la seva complicitat”, també assegura.

Conèixer els mandales

L’Anna Albert, amant de l’art i dels colors, reivindica el coneixement i la pràctica dels mandales aquests dies de romandre tancats a dins. 
“El confinament per l'estat d'alarma Covid 19 ens té moltes hores a casa. Dies de preocupació, d'incertesa, però també de recolliment amb un mateix i amb la família. Us envio una mica d'aire fresc desitjant que aquest malestar global s’allunyi ben aviat i deixi de fer més mal”, assegura. I ens adreça a un article del seu web, on trobareu molta informació per conèixer l’art acolorit i ple de saviesa interior dels mandales... un bon punt de sortida per començar a fer-ne.

El trobareu en aquest enllaç:
https://annaalbert.com/viure-els-mandales

I podeu ampliar informació sobre la feina artística d’Anna Albert a:
https:// www.annalbert.com

0
Comparteix