El llegat iberoromà

El llegat iberoromà

Coneix virtualment el patrimoni del Maresme amb Google Street View!

Centre Enoturístic i Arquològic de Vallmora (Teià)

El jaciment Cella Vinaria és un conjunt arqueològic del que se’n destaca els diferents cellers per producció de vi d’època romana que s’han documentat. Dels cellers romans s’han documentat 6 premses (dues de les quals s’han reconstruït) diferents cisternes, torculariums i calcatorium, així com camps de dolium per emmagatzemar el vi, tres forns per produir àmfores i dipòsits. També s’han documentat diferents estructures corresponents a estructures d’habitació i una necròpolis. El jaciment té una superfície de 5.801 m² i 4.980 m² de plantació de vinya (492 m² de les quals seran una plantació experimental de vinya romana), es troba en molt bon estat de conservació, parcialment reconstruït, totalment adequat a la visita de tots el públics i amb bona senyalització interior.
El jaciment, juntament amb l’edifici del Centre d’Acollida Turística (CAT) i la vinya experimental, que té com a objectiu investigar les varietats i formes de producció de vi en època romana, conformen el Parc arqueològic Cella Vinaria de Teià.

Font: poblesdecatalunya.cat

Poblat de la Cadira del Bisbe (Premià de Dalt)

No gaire lluny del poble i en un sector de fàcil accés hi ha les restes d'un poblat ibèric que degué tenir el seu moment de màxima puixança entre els segles V i III aC i que va ser abandonat cap al segle I aC. Situat a la falda d'un turó, el nucli estava distribuït en terrasses per salvar el desnivell. Les excavacions iniciades als anys setanta del segle XX van descobrir les restes de diversos habitatges, un carrer empedrat, així com nombroses mostres de ceràmica.

Font: poblesdecatalunya.cat

0
Comparteix