Accedeix a les biblioteques públiques des de casa

Accedeix a les biblioteques públiques des de casa

Formen part del nostre teixit cultural i en els darrers anys s’han convertit en centres culturals on es pot accedir a tota mena de documents i participar en les nombroses propostes que organitzen. Ara, les biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona estan tancades, però ens ofereixen l’accés al seu catàleg digital, a través d’eBiblio.

‘Idees per gaudir de les biblioteques des de casa #joemquedoacasa XBM’ permet trobar un ampli catàleg de llibres electrònics, amb propostes lectores per a tots els públics. Així, aquests dies de confinament, es poden continuar llegint els llibres que més us agraden amb el préstec digital d’eBiblio Catalunya. En aquest fons hi trobareu llibres i revistes que es poden llegir des de la vostra tauleta, l’ordinador, el mòbil o el lector de llibres electrònics. A més, s’han ampliat les condicions i es podran agafar en préstec fins a quatre llibres a la vegada, amb un màxim de trenta llibres al mes.

eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes.

A la plataforma eBiblio es dona accés a més de tres mil pel·lícules, documentals i curtmetratges, per veure en streaming, des del web o des de l’app eBiblio.

D’altres propostes on-line són: ‘Com explico el coronavirus als més petits?’, una selecció de recursos per explicar de la millor manera la situació del coronavirus als infants. ‘Aprofita el temps per practicar anglès’ et permet des de la plataforma eBiblio, amb la Britannica Library, aprendre anglès al teu ritme. ‘Omple de música els teus dies’ t’acosta a als recursos musicals en xarxa. ‘Turisme des de casa’ et convida a voltar des de la pantalla amb tours virtuals. Des de l’eBiblio també et proposen les seves recomanacions, ‘Llibres i pel·lícules per suportar el confinament’. I també ‘Còmics desconfinats’, que permet accedir a contingut obert i gratuït de diversos fons d’historietes.
D’altra banda, arran del tancament de les biblioteques públiques, s’han prorrogat tots els préstecs de documents vigents fins al 21 d'abril, s’ha ampliat el termini per recollir els documents reservats fins a 30 dies, i s’han tancat totes les bústies de retorn de documents de les biblioteques per evitar qualsevol desplaçament innecessari. 

Visita: https://catalunya.ebiblio.es/opac/#indice

0
Comparteix