Crema de Sant Josep

Crema de Sant Josep

La popular cuinera mataronina Remei Ribas, l’Avia Remei, és una ambaixadora de la cuina catalana tradicional i una divulgadora que ha dut a  través dels seus llibres la divulgació de la cuina a moltes llars. Podeu trobar una mostra de la seva saviesa culinària a ‘Les millors postres de l’Àvia Remei’ (Cossetània Edicions).

Per celebrar Sant Josep i el Dia del Pare, aquesta recepta que podeu fer a casa.

CREMA DE SANT JOSEP
Ingredients
8 rovells d’ou.
300 g de sucre.
1 l més 1 dl de llet i 4 clares.
50 g de midó.
1 canó de canyella.
1 pell de llimona.

Preparació
Posem al foc 1 litre de llet amb la canyella i la llimona. Quan arrenqui el bull la traiem del foc i la colem. Batem els rovells dels ous amb el sucre i deixem el midó amb 1dl de llet freda. Barregem la llet tèbia amb els ous, el sucre i el midó i la posem al foc. La posem a coure a foc ben baix, tot remenant-la fins que comenci a espessir-se. Anem amb compte que la crema no arribi a bullir. Per últim, la tornem a colar perquè no quedi cap grumoll, la posem en una plata fonda i li traiem la canyella i la llimona per deixar-la refredar.

Comentari:
Per remenar la crema és aconsellable fer-ho amb una cullera de fusta. Si volem que la crema quedi més clara, hi posem 2 dl de llet. 

Més informació: www.aviaremei.com

0
Comparteix