Dosrius

Activitats pedagògiques per a les escoles i instituts! Parcs, visites als museus, excursions, escoles de natura, activitats lúdiques, etc!

Un any més es repeteix la increïble història de la trobada de Tions al bosc Màgic del Rukimon. Te la perdràs? O vindràs a veure si el teu tió t'està esperant?

Cada any, quan s'acosta el Nadal, els tions baixen de les muntanyes i, abans d'anar a menjar a les cases dels nens, s'aturen al bosc del rukimon per a explicar-se les aventures de l'any.

Els agrada trobar-se a l'espai del nostre jardí botànic natural. Entre cirerers centenaris, avellaners, alzines i pins . Descansen sobre els arbres, arrepenjats als marges, sobre les predres, sota les bardisses o aixoplugats per les falgueres. Allà on menys ho esperes apareix un tió!

L'any passat n'eren uns 60 o 70. No sabem si aquest any augmentarà la població...

Alguns nens que ens visiten en aquestes dates troben el seu "tió de sempre" en el recorregut del bosc, altres troben un tió nou i, hi ha nens que ja el tenen a casa i passen només per a viure la màgia de l’indret.
Visita'ns i troba el teu tió!

Reserva la teva visita

Ah! I aquest any, també pots anar a dinar al restaurant de Can Rimblas, que tenen guarderia de Tions!

Les vint-i-vuit passejades que s’han programat pel 2019 al Parc del Montnegre i el Corredor tenen per objecte ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del parc i gaudir del seu entorn. Aquest cicle de sortides es duu a terme, bàsicament en cap de setmana (dissabtes o diumenges), als municipis de l’àmbit del parc: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. 

 

Detall del programa

De 10.30 a 14 h

Lloc: Santuari del Corredor

Tallers i activitats relacionades amb la reutilització i el reciclatge, jocs per a tota la família i l’espectacle de cloenda a càrrec de Fefe i Cía.

 

Del 4 al 14 de juliol, Festival d’estiu del Maresme.
Caldes d’Estrac, Mataró, Dosrius, Canet de Mar, Arenys de Mar, Alella i Sant Andreu de Llavaneres.
Lloc i adreça: Espais únics i singulars escollits per gaudir de la poesia, la música i el paisatge mediterrani
Tipus de música: Entorn la poesia i multidisciplinar

A partir de les 6 de la tarda  a la plaça de l’Ajuntament de Dosrius.
Posteriorment es repartirà la Flama per Canyamars i Can Massuet El Far.
Dosrius

Temps: 3 h 24 min
Distància: 11,71 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

Tranquil·la i plàcida excursió per un dels indrets més assequibles i, alhora, més harmoniosament conservats del Parc del Montnegre i el Corredor, on l'exuberància de la vegetació mediterrània troba l'ocasió de manifestar-se sense impediments.
Ruta senyalitzada.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.wikiloc.com

 

Temps: 2 h 15 min
Distància: 17,42 km
Dificultat: Alta
Activitat: BTT​

Recorregut en bicicleta tot terreny per la vall de Canyamars i el massís del Corredor, integrat al Parc del Montnegre i el Corredor, en què es pot admirar la rica vegetació típicament mediterrània formada per frondosos boscos de ribera, al fons de la vall, i de pins, alzinars i roures al vessant muntanyós. Se surt de la frondositat de la ribera a Canyamars i es puja a la carena, des d'on es pot gaudir d'una panoràmica que engloba des del litoral mediterrani fins a la plana vallesana amb Montserrat i Sant Llorenç del Munt com a teló de fons.
Ruta senyalitzada parcialment.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.wikiloc.com

 

Temps: 1 h 35 min
Distància: 4,74 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​ i BTT

LA RIERA DE CANYAMARS I LA SERRA DE VALLALTA

Aquesta ruta ens porta a recórrer la riera de Canyamars per visitar una de les icones arquitectòniques del passat recent de Dosrius, el pou de Glaç de Canyamars. Caminarem entre platanedes i alzinars en una de les zones més ombrívoles  i humides  del Maresme, a on aprofitarem per conèixer detalls de la seva fauna i flora.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.naturalocal.net

 

Temps: 3 h 51 min
Distància: 10 km
Dificultat: Mitjana
Activitat: Senderisme​

MEGALITISME I NATURA AL CORREDOR

Potser una de les rutes més variades i completes que es poden fer en aquesta vessant del Parc Natural del Montnegre-Corredor. Veurem fonts, coneixerem el pou de glaç de Can Bosc, visitarem l’espectacular dolmen de Ca l’Arenes, veurem formacions rocoses, antigues pedreres de granit, l’impressionant Santuari del Corredor, un espectacular mirador, i tot això acompanyat per una vegetació rica i variada.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.naturalocal.net

 

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Dosrius