Museu del Turisme

Museu del Turisme

Calella

www.museudelturisme.cat
Tel. 93 766 30 98
mutur@calella.cat
Fàbrica Llobet-Guri. 
C/ Sant Pere, 122-140
Calella

Accessos (carretera, aparcament, transport públic, Renfe, etc):
Carretera Nacional II,
Autopista C-32, sortida 122
Aparcament: Zona blava La Muntanyeta
Renfe: R1 Hospitalet/Maçanet-Massanes

Titularitat pública
Museu multidisciplinar 
El Museu del Turisme de Calella neix com una proposta museística única al món que té com a objectiu mostrar de manera atractiva, didàctica i participativa la història del turisme i els seus efectes socioculturals i econòmics a nivell global.
L’equipament s’organitza en quatre espais: el vestíbul, la Sala Turisme, la Sala Calella i l’Espai Mutur.
El vestíbul és l’espai que introdueix la dimensió i els efectes globals dels fenomen turístic, així com l’evolució del fet de viatjar.
La preparació del viatge, la sortida, l’arribada i el retorn centren les temàtiques dels diferents blocs expositius, interactius i audiovisuals de la Sala Turisme. Complementen aquest àmbit diversos materials interactius, audiovisuals, plànols de ciutats, guies turístiques, maquetes, objectes i material de promoció turística, així com un mural dedicat al cartellisme turístic.
La Sala Calella està dedicada a la història del turisme a Calella i fa un recorregut històric de la vila  des de la Calella d’abans del turisme, amb les hortes i la seva vida quotidiana, fins a l’arribada del turisme i la transformació que el boom turístic va representar. Aquest espai vol ser un homenatge a tots els que han participat en la transformació de Calella en un destí turístic de qualitat, així com materialitzat les històries personals que hi ha darrera d’una època clau per al municipi.
L’Espai Mutur és la sala polivalent del Museu, l’espai més dinàmic del MUTUR en el qual s’acullen les exposicions temporals, la zona de treball i recerca i la sala d’actes. Un dels objectius del MUTUR es convertir-se en un centre de referència pel que fa a recerca i divulgació documental del turisme. Per altra banda, es vol destacar el potencial del l’equipament com a punt de trobada per a la promoció d’activitats que ajudin a difondre, comunicar i aprofundir en diferents aspectes del sector turístic.

Preu:
Entrada normal: 2€
Entrada reduïda: 1€
Preus reduïts (ex. Jubilats, carnet jove...): Entrada reduïda (1€) grups de mínim 15 persones, jubilats, menors de 25 anys, titulars del carnet jove i carnet d’estudiant.
Visites gratuïtes (ex. 1r diumenge de mes): Entrada gratuïta: Membres dels Amics del Museu-Arxiu de Calella, membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, famílies nombroses, docents, aturats sense prestació econòmica, menors de 16 anys, residents empadronats a Calella, primer diumenge de mes i jornades de portes obertes.

Visites guiades:  sí   

Idiomes emprats en:
Recepció del visitant: català, castellà, anglès
Visita guiada: català, castellà, anglès
Material musealitzat tipus plafons: sí
Material informatiu tipus fulletons: sí 

Horaris d’obertura:
Del 15 d'octubre al 14 d'abril:
De dimarts a dissabte de 17 a 20h, diumenges i festius d’11 a 18h

Del 15 d'abril al 14 d'octubre:
De dimarts a dissabte de 17 a 21h, diumenges i festius d’11 a 14h i de 17 a 21h.

Període de vacances i dies de tancament:
Obert tot l’any. Dilluns tancat.
Dilluns no festius: Tancat
Dies de tancament: 1 de gener, 25 i 26 de desembre

Activitats:
Exposició permanent, exposicions temporals i peça del mes. Visites comentades i programada pedagògic. Puntualment es faran tallers, jornades i activitats familiars.
 

Servei adaptat amb:
WC adaptats
Accessible per a usuaris de cadira de rodes

0
Comparteix