Mina d'aigua del Masnou

Mina d'aigua del Masnou

El Masnou

Plaça d'Ocata
08320 El Masnou
Tel. 93 557 18 30
museu.nautica@elmasnou.cat
www.elmasnou.cat/museu

Espai d'interpretació

El tram de mines que es pot visitar actualment es va adequar l'any 1999 gràcies a la col·laboració de l'Associació d'Amics de la Mina Malet, la Comunitat de Propietaris de la Mina Cresta i el suport de l'Ajuntament del Masnou.

La primera intervenció, per facilitar-hi l'accés i garantir-hi la seguretat, va consistir en el reforçamanet d'algunes de les parets laterals de la mina amb maó, donar més altura a les galeries i s'hi va construir una nova escala d'accés. La superfície útil de l'espai interior visitable és de 43,50 m2.

A través de la seva visita s'explica un sistema complex de galeries que servia per abastir d'aigua la població local. Es van començar a excavar al Masnou (antigues termes municipals d'Alella i Teià) a partir del segle XVIII per captar i recollir l'aigua que es filtrava en el subsòl i canalitzar-la fins als dipòsits i safareig de les cases. Aquest sistema d'abastiment va donar resposta de manera efectiva a la manca de cursos d'aigua continus al territori. El resultat fou una xarxa de 28 galeries que recorren 27 km pel subsòl del Masnou.

Preu: gratuït

Visites gratuïtes: segon diumenge de mes

Visites guiades: actualment la Mina d'Aigua només es pot conèixer amb visites concertades. Es fan el segon diumenge de cada mes a les 11h. Es requereix inscripció prèvia al Museu de la Nàutica del Masnou. Visita gratuïta

Idiomes: visites guiades per a grups en diferents idiomes. Consulteu al Museu de la Nàutica del Masnou

Horari d'obertura: segon diumenge de mes a les 11h, prèvia reserva

 

0
Comparteix