Cabrils

Les vint-i-una passejades guiades que s’han programat pel 2019 al Parc de la Serralada Litoral tenen per objecte ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del Parc i gaudir del seu entorn. Tots els itineraris, d’entre 2 i 3 hores de durada, estan guiats per un expert coneixedor del territori que ajudarà els participants a interpretar, valorar i respectar els paisatges i a descobrir racons amagats del Parc i dels seus municipis.

Preu per sortida: adults, 4 euros; menors, entre sis i dotze anys, 3 euros; menors de sis anys gratuït; 10% de descompte per a famílies nombroses i per als membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals. Les passejades i monogràfics que coincideixen amb el Dia Europeu dels Parcs tindran caràcter gratuït.

Si el temps no permet fer l’activitat en bones condicions, es posposarà a un altre dia a criteri de l’organització.

Requisits: cal portar calçat i roba adequats per caminar per la muntanya, aigua, gorra i protecció solar o impermeable, si el temps ho aconsella. A les sortides nocturnes, porteu una llanterna o frontal i armilla reflectant.

Consulteu la programació a l'arxiu pdf adjunt

Del 16 al 19 d’agost
Cabrils

Consulteu els prop de 60 musicals Festivals del Maresme 2019 en aquesta guia. Hi ha propostes per a tots els gustos!

Temps: 1 h 30 min
Distància: 5,6 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

El Montcabrer és la muntanya emblemàtica de Cabrils a causa de la seva història i bellesa natural. És un mirador privilegiat de la comarca del Maresme per la seva proximitat al mar. La vista abasta Barcelona, el Montnegre i el Montseny. Al llarg de la història, ha anat canviant la seva fesomia passant de ser una muntanya amb vinyes i sense vegetació forestal el segle passat fins a convertir-se, en gran mesura, en parcel·les on la construcció cada vegada creix més. Sortosament, bona part del turó i dels seus vessants estan protegits per un PEIN (Pla Especial d'Interès Natural) i gestionat pel Consorci del Parc de la Serralada Litoral.
Ruta senyalitzada parcialment.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.wikiloc.com

 

Temps: 50 min
Distància: 2,20 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

EL MONTCABRER, TALAIA AL LITORAL DEL MARESME

La ruta del Montcabrer és una fantàstica ruta per fer amb família. Recorre racons de la serralada del Litoral amb una història interessant.

Caminarem als peus de la zona d’escalada de les Banyadores, coneixerem la història de la creu de l’Abella, també els secrets del turó de l’Infern i com a punt culminant anirem fins al Montcabrer, talaia privilegiada sobre la façana litoral del Maresme i el Barcelonès, a on en els dies clars podrem veure la muntanya de Montjuïc i gran part de Barcelona.

ATENCIÓ: El temps i la distància d’aquesta ruta són només d’anada. Penseu en la tornada.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.naturalocal.net

 

Temps: 1 h i 30 min
Distància: 3,85 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

ROQUES I RACONS MÀGICS.

Des d’un dels camins que pugen cap a la carena arrenca aquesta màgica i megalítica ruta que té com a decorat de fons el Mediterrani i les serralades interiors. “Els nostres avantpassats van escollir els paratges més espectaculars del parc de la Serralada Litoral com a escenari per al descans etern”, amb aquesta definició el diari el Periódico caracteritza els indrets per on passa aquesta ruta.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.naturalocal.net

 

Temps: 51 min
Distància: 2,9 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

Punt d’inici: plaça de l’Església. Cabrils.

Aquest itinerari permet conèixer El Montcabrer, la muntanya emblemàtica de Cabrils, tant per la seva història com per la seva bellesa natural. És un mirador privilegiat, dins la comarca, per la seva proximitat al mar. La vista abasta Barcelona, el Montnegre i el Montseny. Al llarg de la història, ha anat canviant la seva fisonomia. Així ha passat de ser una muntanya amb vinyes i sense vegetació forestal a convertir-se, en bona part, en parcel·les on la construcció cada vegada creix més.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Temps: 1 h 30 min
Distància: 5,3 km
Dificultat: Baixa
Activitat: Senderisme​

Punt d’inici: avinguda Santa Elena cantonada amb la ctra. de Vilassar de Dalt. Cabrils. 

Aquest itinerari porta a conèixer un dels racons més emblamàtics del Parc de la Serralada Litoral: el paratge del dolmen de Can Boquet, més conegut per la Roca d'en Toni, notable monument megalític instal·lat al bell mig de la serra: història entre natura.

L'accés a aquesta zona es pot fer per les dues rutes: des de Cabrils i des de Vilassar de Dalt, per dos camins gairebé paral·lels. L'itinerari finalitza a la font Freda.

Consulta el mapa de l'itinerari a: www.parcs.diba.cat

 

Descripció: 
Anirem fins a la creu de Montcabrer, la muntanya emblemàtica de Cabrils. Durant el trajecte anirem coneixent llegendes i històries de bruixes.
Recorregut: Cabrils - Turó de l'Infern - Pedra de l'Elefant - Creu de Montcabrer
Distància:  5,7 km
Desnivell: 170 m
Horari: 10h a 13 h aproximadament
nscripció: 
4 € adults 
3 € nens (de 6 anys a 12 anys)
Gratuïta (menors de 6 anys)
10% de descompte per a famílies nombroses i per als membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals.

El Museu de Cabrils acull una exposició que documenta i analitza les pujades de pessebres a llocs emblemàtics que es fan al Maresme durant l’època nadalenca.
Horari: Diumenges d’11.00 a 13.30h des del 8 de desembre fins al 3 de febrer de 2019.Dimecres de 17 a 19h i concertades per a grups.

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Cabrils