Argentona

Degut a la situació d'emergència sanitària actual, aquesta edició 2020 de la Diada de la Flor s'ha hagut de renovar i, des del Museu del Càntir, per tal de garantir la seguretat dels nostres visitants ens hem vist obligats a no realitzar el tradicional Ou com balla al pati del museu, una activitat que cada any aplegava milers de visitants.

Ara bé, si us acosteu pel museu durant el cap de setmana, podreu veure diferents vídeos i fotos de l'ou com balla des de la finestra de la sala d'exposicions! Una finestra especialment engalanada per a l'ocasió. 

I també podreu seguir-nos des de casa per les xarxes socials: facebook, twitter, Instagram, Youtube, des d'on us anirem compartint aquestes fotos i vídeos de l'ou com balla d'edicions anteriors i podreu veure diferents versions del pati engalanat gràcies a la col·laboració que han fet cada any l'Ajuntament d'Argentona i CORMA amb la cessió de plantes i flors.

Us convidem a fer una visita virtual pel Museu del Càntir, un recorregut de quasi tres mil anys de creació de la humanitat, des de l'Edat del Bronze fins a l'art contemporani, a través d'una important col·lecció de més de 3.000 atuells per a l'aigua, la gran majoria càntirs fets amb materials ceràmics. Podràs veure des de els Askoi fets per diferents cultures antigues de la mediterrània durant l'antiguitat, fins a diversos exemplars de Pablo Picasso, passant per diferents tipologies del càntir, ja que hi ha càntirs per usos molt diversos, com per exemple: càntirs regadora, càntirs de barca o de pescador, càntirs de bateig, càntirs d'oli, càntirs d'hivern, etc. No t'ho perdis, visitan's!

Enllaç a la visita

Des de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat promouen diverses activitats virtuals, entre elles les portes obertes online, que són càpsules audiovisuals dels museus participants. El Museu del Càntir participa també amb una càpsula que estarà penjada al web de Patrimoni en l'apartat DIM 2020 - Finestres obertes a partir de dissabte http://patrimoni.gencat.cat/ca/dim2020/finestres-obertes Dissabte 16 de maig també la tindrem publicada a la web del museu i a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram
 

Per fer des de casa, us proposem els ‘Pèsols estofats amb cansalada i botifarra negra’, amb una recepta del restaurant El Celler d’Argentona.

El Museu del Càntir d’Argentona és tota una institució de referència internacional i un punt cultural que atrau de manera permanent visitants d’arreu. A l’estiu, a més, es converteix en el centre de la Festa del Càntir i la Fira internacional de ceràmica Argillà Argentona, quan els carrers de la localitat s’omplen de parades i visitants, i els equipaments de la vila de propostes culturals de tota mena, al voltant de la terrissa i el seu ric univers artesanal i artístic.

Tant si no hi havíeu anat com si ja el coneixeu, podeu seguir la visita virtual que proposen des del Museu per conèixer tot el que s’amaga en el seu si. Només amb el ratolí i un cop de clic!

Podeu fer el passeig virtual al Museu del Càntir a través d’aquest enllaç:

http://www.museucantir.org/treseixanta/visita.html

I ampliar la informació al web de l’equipament:

http://www.museucantir.org

El Museu del Càntir d’Argentona. Unes dades:

  • És una institució pública de l’Ajuntament d’Argentona, gestionada per un Patronat Municipal.
  • El Museu es va fundar el 1975 i el 1984 l’Ajuntament va crear el Patronat com a òrgan de gestió. Fins aleshores, el gestionava Amics del Museu del Càntir, entitat que encara vull col·labora amb el museu.
  • El museu és únic al món en la seva especialitat, tot i que es poden trobar dues col·leccions de càntirs privades obertes al públic: el Museo del Botijo de Villena (Alacant) i el de Toral de los Guzmanes (León). 
  • Les col·leccions del Museu del Càntir d’Argentona estan formades per més de quatre mil exemplars que van de l’Edat de Bronze a Picasso, passant per grans col·leccions de terrissa de volta dels segles XIV al XVIII, nombrosos exemplars del segle XIX i el gruix de la col·lecció, format per terrissa popular i tradicional de tot el segle XX. 
  • La procedència del fons és molt diversa, però se centre a Catalunya i l’Estat espanyol, tot i que els darrers anys han ingressat nombrosos exemplars d’altres països, com Portugal, França, Itàlia, Marroc, Mèxic i Perú, entre molts altres.
  • El museu és una institució amb gran activitat cultural, com exposicions temporals, xerrades, escola de ceràmica, Festa del Càntir, la fira de terrissa i altres activitats que fan del centre una institució de referència al Maresme i en el camp de la ceràmica.

CORREFOC DELS DIABLES D’ARGENTONA

A les 22 h, des de l’Ajuntament a la pl. Nova

Els Diables d’Argentona realitzaran el correfoc de Carnestoltes en el seu 28 aniversari.

A càrrec dels Diables d’Argentona.ANADA A OFICI FINS A SATANASSA Tot seguit del correfoc, de pl Nova al Saló de Pedra.

Les autoritats ens guiaran des de pl Nova fins al nou Club d’Ambient de la vila, ubicat al que antigament era el Saló de Pedra. 

Col·labora: Comissió de Carnestoltes.

INAUGURACIÓ DEL CLUB D’AMBIENT SATANASSA 

23 h aprox., a l’arribada de la comitiva d’autoritats, al Saló de Pedra

Despertem les nits de festa a Argentona. Reobre a Argentona el Mític Satanassa. Un club d’ambient que ens animarà a tots amb una gran festa d’obertura. Tothom hi és convidat!
Entrada gratuïta, aforament limitat.
Col·labora: Comissió de Carnestoltes.SESSIÓ DE DJ I BALL A SATANASSA

Una sessió especial preparada per aquesta inauguració, amb les veus més trans, les dives més brillants, les més femelles, joves, combatives i porques del panorama musical.

Dj Satanassa ens farà moure els malucs per obrir aquests dies de vici que ens brinda el carnestoltes.

Col·labora: Comissió de Carnestoltes.

CONCURS DE DISFRESSES PASSAREL·LA SATANASSA

Tothom que vulgui pot participar en el concurs de disfresses.

Per fer-ho més lluït i divertit podeu enviar una imatge perquè la projectem a la pantalla del Satanassa o suggeriment musical (arxiu mp3, spotify, youtube...), i el títol de la disfressa, al whatsapp al 673 920 064.

Premi de 75€ a la millor disfressa individual i de 150€ per la millor comparsa.

 

Parc Serralada Litoral

Podreu interactuar (jugar a parelles, olorar, etc.) i participar de tot allò que ens explica la bruixa de la Pinta d'or, fil conductor de l'exposició. Descobrireu els secrets del Parc, el seu paisatge, la vegetació i la fauna, i ens ensenyaran què hem de fer per protegir-lo i respectar-lo. No us la perdeu! Teniu temps fins el 24 de febrer.

Activitats pedagògiques per a les escoles i instituts! Parcs, visites als museus, excursions, escoles de natura, activitats lúdiques, etc!

Punt de trobada a les 12.00h sortida pol. Nord, 12.30h arribada a la plaça Nova

Lloc: font del mig d’Argentona (Av. Burriac)

Pessebre vivent i parades de nadal.

Contacte per a més informació o web específica si en té: Argentona Es Mou. Tel.694443515

Pàgines

Comparteix
Subscribe to Argentona