XXII Jornades gastronòmiques del Calamarenys

De divendres 6 octubre 2017 a dimarts 31 octubre 2017

XXII Jornades gastronòmiques del Calamarenys

Arenys de Mar

Aquest 2017 Arenys de Mar celebra la 22a edició de les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys, i com cada any, els veritables protagonistes seran els restaurants que, amb les seves propostes culinàries, han fet del calamar d’Arenys un producte estrella de projecció municipal, com a destinació gastronòmica de referència a la comarca del Maresme.

El Port d’Arenys és un dels més importants de la costa catalana. És l’exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila. La pesca i tota la indústria que es crea a l’entorn del port mouen gran part de l’activitat econòmica de la població. La subhasta del peix que té lloc cada tarda quan tornen els quillats i les barques és un espectacle pintoresc que atrau molts visitants.
 
Les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys es completaran amb diverses activitats paral·leles que tindran lloc a Arenys de Mar relacionades amb el calamar:

CALENDARI ACTIVITATS CALAMARENYS 2017

Dijous 5 d’octubre a les 12.00 h
Acte de presentació de les 22a Jornades Gastronòmiques del Calamarenys 2017
Lloc: Restaurant Btakora  d’Arenys de Mar (www.btakora.com).
Tret de sortida a l’esdeveniment gastronòmic per excel·lència  des de fa 22 anys a la nostra vila, amb l’objectiu donar a conèixer el calamar d’Arenys més enllà de les seves fronteres i dinamitzar, així, el sector econòmic a escala local.
 
Divendres 6 d’octubre
MOSTRA GASTRONÒMICA DEL CALAMARENYS
Vine i tasta en format de tapa alguns dels plats amb el calamar d’Arenys i que elaboraran per aquesta mostra els restaurants d’Arenys de Mar per donar el tret de sortida a les 22a Jornades Gastronòmiques.
Actuació musical a càrrec d’Ananda i Ramon
Horari de la mostra: de 20 a 23h
Lloc: Part nova coberta de la Riera
Compra de tiquets el mateix dia a partir de les 19h.
 
Diumenge 15 d’octubre  / Diumenge 22 d’octubre 
RUTA “ EL PORT D’ARENYS, TRADICIÓ I FUTUR”  A CÀRREC DE SINERA CULTURA.
Viatjarem  des del s. XV a l’actualitat per comprendre com ha estat d’important el port d’Arenys de Mar al llarg d’aquests anys i les diferents transformacions del front marítim. La tradició de les mestrances i els seus oficis, la pesca tradicional, les llotges i el mític Mont CALVARI.
Hora d’inici: 11.00h.
Punt de Sortida: Rotonda d’accés al port.
Organitza: Ajuntament d’Arenys de Mar.
Inscripcions a l’ Oficina de Turisme  o a turisme@arenysdemar.cat o al tel. 93 795 70 39
 
Dijous 19 d’octubre
HORA DEL CONTE ESPECIAL CALAMARENYS
Contes a la vora del mar amb la Mercè Boher .
Hora: 18.00 h
Lloc: Sala d'Actes de la Biblioteca
Organitza: Biblioteca Pare Fidel Fita d’Arenys de Mar
 
Divendres 20 d’octubre 
CALAMARENYS AL MERCAT
Jornada gastronòmica al Mercat Municipal, on paradistes i restauradors de la vila oferiran tapes amb el calamar d’Arenys, dolços, vi, cava i cervesa a preus populars.
Hora d’inici: 20.00 h
Lloc: Mercat Municipal d’Arenys de Mar.
Organitza: Ajuntament d’Arenys de Mar.
 
Dissabte 28 d’octubre
SUBHASTA DEL PEIX A CÀRREC D’EN JOSEP MASDEU. Aquesta activitat pretén reproduir la manera com es subhastava anteriorment el peix i, així, explicant al públic com es feia anys enrere. Es tracta de posar les espècies en cistelles de vímet i el venedor canta els preus fins que algú el compri.
Hora: 11.00 h
Lloc: Pati del C.C. Calisay.
Organitza: Ajuntament d’Arenys de Mar
 
Altres activitats
El dimecres 4 d’octubre a les 21.00h l'Associació de Restauradors d'Arenys de Mar organitza un sopar d’agraïment al voluntariat i mitjans de comunicació local per serveis prestats els 22 anys de les Jornades del Calamarenys al Restaurant el Mot del Vila (www.hotelvilaarenys.com). Acte privat
Durant el cap de setmana 21 i 22 d’octubre els guanyadors del concurs instragram  organitzat per Descobreix Catalunya i la Regidoria de Turisme en motiu de l’Arenys de Flors gaudiran dels seus premis.
L’arribada de les barques amb peix fresc de la nostra costa és un espectacle que no et pots perdre, cada tarda de dilluns a divendres a partir de les 16h pots visitar la Llotja al Port d’Arenys de Mar.
 

Comparteix