Temps de pèsol al Maresme, jornades gastronòmiques

De dilluns 5 març 2018 a diumenge 29 abril 2018

Temps de pèsol al Maresme, jornades gastronòmiques

Arenys de Mar
Cabrera de Mar
Cabrils
Caldes d'Estrac
Mataró
Sant Andreu de Llavaneres
Sant Pol de Mar
Vilassar de Dalt

FESTES I MOSTRES GASTRONÒMIQUES

Pesolada de Caldes d’Estrac, jornades gastronòmiques
Març i abril

Jornades gastronòmiques del Plat de Mataró. Pèsols amb sèpia i patates
Del 15 de març al 30 d’abril
A diferents restaurants de Mataró
www.gremihostaleria.com

Festa del Pèsol de Sant Andreu de Llavaneres
Del 13 al 15 d'abril 
Mostra gastronòmica del pèsol garrofal
Durant tot el mes d’abril
 

 

Consulteu el llistat de productors de pèsol, al díptic adjunt

 

ON TASTAR LA PERLA VERDA?

Llistat de restaurants de: Caldes d'Estrac, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Cabrils, Sant Pol de Mar i Vilassar de Dalt

CALDES D’ESTRAC

CAN SUÑÉ
Horari: De Dimecres a Diumenge i les nits de Divendres i Dissabte
Menú:
Per començar: Amanida Niçarda amb patata, ou dur, favetes, tomàquet, oliva negra, anxova i vinagreta d'herbes 
Seguirem amb: Coca de recapte de formatge fos i pernil amb melmelada de tomàquet i ruca 
Com a plat principal: Pèsols de la floreta ofegats amb costella de porc, les dues botifarres, cebeta, allets tendres i la picada de nyora, menta, melindros, pinyons i ametlles 
Les postres: Tortada de poma farcida de crema amb tofe 
Bodega a escollir entre:
*Marquès de Alella blanc. DO Alella. Pansa blanca 100%
*Finca Renardes. DO Penedès. Ull de Llebre, de vinyes velles, amb una part de samsó i un toc de cabernet sauvignon
*Gran Feudo rosat Chivite. DO Navarra. Garnatxa 100%
*Cava Parató brut. DO Penedès. Parellada, macabeu i xarel.lo
Aigua de Caldes de Bohí, aigua mineral vichy, cafè o infusions
Coca de pa torrada feta al nostre obrador per sucar amb tomàquet
Preu:  33,75 € per persona (mínim 2 persones)
 
 
MAROLA
Menú:
Aperitiu Marola amb vermut de la casa
Pèsols del Maresme ofegats a la catalana
Llobarro al forn estil Marola, o bé, calamars farcits “Estil Marola” 
Coca de pà torrada amb tomàquet 
Celler: Raventós d’Alella Pansa Blanca o bé Cava brut Reserva Perelada 
Aigua Sant Aniol
Cafè Brasilia
Preu:  38 €
 
 
FONDA MANAU
Horari: Tancat dimarts tot el dia i les nits de diumenge a dijous.
Menú:
Tastet del dia
Pèsols de la floreta saltats amb pernil Jabugo, o bé, Pèsols de la floreta ofegats amb costella de porc i botifarres negra i del perol
Timbal de cuixa de xai al forn i xips de verduretes, o bé, Filet d’orada, desespinada, amb patata, ceba, alls tendres i escamarlanets d’Arenys
Mousse xocolata a les dues maneres, o bé, Gelat (fet a casa) vainilla amb pinyons garrapinyats
Aigua.
Vi blanc Marqués de Alella Clàssic o Señorío de Sarriá rosat (Navarra)  o negre Alcorta criança  Rioja, o Cava Castell de Perelada Brut Reserva.
Cafès.
Preu: 36 € per persona (Mínim 2 persones)

EL TALLER
Horari: Tancat dimarts i dimecres (excepte festius)
*el menú de la pesolada només s’oferirà els caps de setmana
Menú:
Pèsols de la floreta ofegats a la catalana
Bacallà amb samfaina i mongetes del ganxet o bé entrecot alpebre
Postres del dia
Celler: Vi Perelada o Cava Parxet
Aigua
Pa i cafès
Preu: 40€
 
EL VELLARD
Aquest menú l’han de fer tots els comensals de la taula 
Dilluns i dimarts tancat. Obert migdia de dimecres a diumenge. Obert nits de dijous a dissabte 
Menú:
Selecció de les nostres tapes per compartir: 
Carpaccio de bou de Nebraska, vinagreta de mostassa i parmesà 
Gazpatxo de maduixa amb gelat de parmesà i sèsam negre 
Ceviche d’orada amb pèsols tendres crús, salicornia i moscatell 
Minicaneló de pollastre rostit amb crema de parmesà, tòfona i oporto 
Plat principal a triar entre: 
El nostre arròs de closca amb pèsols ecològics del Maresme 
Pèsols d’agricultura ecològica del Maresme ofegats amb rap fresc i botifarra de can Serrat
Llom de bou nebraska, pebrots del padrón, patates rosses i oporto (suplement 3’50 € ) 
Servei de pa i postres inclosos » Begudes no incloses 
Preu: 30 €
 
 
PIZZERIA ESTRAC
Obert caps de setmana i festius
Pèsols i carxofes ofegades estil Emma 
Canelons de foie gratinats amb beixamel trufada 
Sorbet de mandarina dels horst de Cabrera o un altre a escollir del nostre obrador 
Aigua, pa, vi i cafè
Preu: 25€

SANT ANDREU DE LLAVANERES (pendents menús)

RESTAURANT CAN JAUME
Port Balís
Tel.  93 792 69 60
restaurant@canjaume.cat
www.canjaume.cat
Dimecres tancat
 
EL RACÓ DEL NAVEGANT
Port Balís, 24-25-26
Tel. 93 792 86 13
info@elracodelnavegant.com
www.elracodelnavegant.com/
 
RESTAURANT LA CALETA
Pg. Marquès de Casa Riera, 45
Tel. 93 791 16 58
costalm@llavaneres.es
 
LA TAVERNA DEL PORT
Port Balís, local 11
Tel. 93 792 73 03
 
RESTAURANT LA TOSTA
Av. Catalunya, 45 bis
Tel. 608686707
 
RESTAURANT MAS NADAL
Veïnat d’Avall,  8
Tel. 93 792 72 44
www.masnadal.com
info@masnadal.com
Obert les nits de dijous, divendres i dissabte i tots els migdies excepte dimarts
 
MASIA BARTRÈS
Passeig Bellaire, 48
Tel. 93 792 70 01
 
PINS MAR
Passeig Marítim, 86-100
Tel. 93 792 69 02
info@restaurantpinsmar.com
 
BAR RESTAURANT CA L’ARTURO
Pg. Jaume Brutau, 38
Tel. 653 754 505
cmtrek@gmail.com

RESTAURANT CA LA PILAR
Pg. Joaquim Matas, 51
Tel. 93 792 75 52
felipepilar@hotmail.es
Obert de dilluns a divendres
 
Altres establiments:

ROTISSERIA CA L’ARNAU
Pg. Joaquim Matas
Tel. 666 703 693
arnauhp@telefonica.net
Dies obertura: dissabte i diumenge
 
MENJARS CUITS ROSETA
Tel. 93 792 61 64
andreurodenas@hotmail.com
http:\\menjarsroseta.wordpress.com
 
SIDRERIA GERNIKA
Port Balís, 10-11
Tel. 937929600
cecals09@hotmail.com
 
CAN PERICH
Munt, 59
Tel. 937929793
lluisperich@movistar.es
 

MATARÓ

Restaurants El Plat de Mataró, pèsol,  pèsols amb sèpia i patates

Lasal del Varador
Passeig marítim, 190
Tel. 93 114 05 80
Horari: de dimecres a diumenge de 10h a 17h
Pèsols ofegats amb sípia al pil-pil i escuma de patata
Vi DO Alella: Pansa Blanca Alta Alella
 
Bocca Restaurant
Plaça d'Espanya, 18
Tel. 93 741 12 69
Diumenge nit i dilluns tot el dia, tancat
Menú:
Caputxino de pèsols amb escuma i pols de pernil ibèric
Carpaccio de brasejat de presa Ibèrica als cinc pebres, amb mostassa a l'antiga i germinat de pèsols
Ou de guatlla poché, sobre pèsols del Maresme i botifarra negra
Amanida de pèsols i carxofes del Maresme amb tàrtar de tomàquet, tonyina vermella macerada amb soja i arrebossada amb sèsam
Consomé de pernil ibèric, formatge ricotta, tirabecs i pernil cruixent
Raviolis transparents farcits de llamàntol, sípia i pèsols, amb beixamel de carxofes Tataki de vedella reposada amb trinxat de pèsols i carxofes del Maresme
Sopa de cítrics amb perles verdes del Maresme i xarrup de poma Granny Smith
Vi DO Alella: Marqués de Alella Pansa Blanca
Preu: 45 € (no inclou degustació de pa i aperitius (2,75€) ni begudes)
 
Restaurant EL Nou-Cents
C/ El Torrent, 21  
Tel. 93 799 37 51
Diumenge tancat
Plat de Mataró versió 2018 - pèsols cus amb xocolata - menú temporada
Vi DO Alella: Quim Batlle, Fonarell picaloll
Vi 19€, menú temporada 42€, plat de Mataró versió 2018 23€, pèsols amb xocolata 8€
 

SANGIOVESE
Sant Josep, 31
www.sangioveserestaurant.com
Tel. 93 741 02 67
MENÚ TEMPORADA DE PÈSOLS 2018:
Esfera líquida de mozzarel.la y pèsols, capuchino de pèsols amb botifarra negra, caviar de pèsols i trufa, cruixent de pèsols, fals espagueti de pèsols amb brandada.
Amanida de pèsols amb tomàquets secs, cargols de mar i shimeji.
Ou a 63º amb pèsols, carxofes, pernil ibèric y espuma de pèsols.
La meva versió de la "sípia amb pèsols", el Plat de Mataró.
Bacallà a la brasa con tripa de bacallà, pèsols, “morcilla” y blonda de pèsols.
Caneló cruixent de galta de vedella amb bolets i sorra de pèsols
Crema de anís estrellat, pèsols i crocant d’ametlles.
Preu: 47 €
Vins DO Alella:
Parvus Chardonnay
Parvus Shiraz.
 
 

ARENYS DE MAR
 
NOU DE NOU
C/ Sant Antoni, 9
Tel. 681 33 88 31
Dimarts tancat
Cassoleta de pèsols saltejats amb pernil duroc
Vi DO Blanc Alella
Preu: 7,50 €

LES 13
Tel. 93 792 23 13
Riera Pare Fita 119-121
www.facebook.com/restaurantles13
Dilluns i dimarts tancat
- Carpaccio de gamba d' Arenys pèsols i vinagreta     12 €
- Tàrtar de tonyina vermella pèsols i emulsió d'alvocat     14 €
- Pèsols ofegats amb botifarra negra de Cal Tomás     14 €
Vi Rial Blanc 2015 DO Alella Celler Talcomraja  14'50€

 
CABRERA DE MAR
 
CALS FRARES
Carrer Camí de Santa Elena, 28
Tel. 93 759 05 93
Divendres Sant tancat
calsfrares.ribosa@gmail.com
Pèsols a la catalana
Preu: 10,85 €
Vi DO Alella Marquès d'Alella

CABRILS

TEMPO DE L’HORT
Passeig de Cabrils, 6  (junt benzinera)
Tel. 93 750 86 71 / 93 753 33 50 / 664 668 244
www.hort.cat reserves on line
info@hort.cat
Pèsols del Maresme ofegats amb calamar nacional i gamba vermella
Vins DO Alella: SO de Can Roda i el Parvus Charay AA

SANT POL DE MAR

BRASERIA - PIZZERIA LA SELVA
C/ Nou, 50
Tel. 93 760 11 22
- Pizza pesolada: amb pèsols saltejats amb bacó i pernil ibèric
- Pèsols del Maresme saltejats amb pernil
Maridatge amb vi DO Alella Alella Marfil Blanc. Celler Alella Vinícola

CARME RUSCALLEDA –RESTAURANT SANT PAU
C/ Nou, 10
Tel. 93 760 06 62
www.ruscalleda.cat
- Arròs caldós amb espardenyes i pèsols
Maridatge amb vi DO Alella Ivori blanc 2015. Celler Alella Vinícola
Tancat per descans setmanal el diumenge el vespre, tot el dilluns i el dijous el migdia.

EL MOLÍ
C/ Consolat de mar, 43
Tel. 93 760 30 14
- Crema de pèsols del Maresme al gingebre amb mossets de parmesà.
- Pèsols del Maresme ofegats amb calamarsons i cloïsses.
- Fricandó de vedella amb moixernons, pastanaga i pèsols del Maresme.
- Ofegat de faves "baby" i pèsols del Maresme a la catalana.
Maridatge amb vi Orígens pansa blanca. Celler: Masia Coll de Canyet. DO Alella 
Obert a partir del 24 de març. Els plats estaran disponibles al menú de cap de setmana, cada setmana hi hauran alguns dels plats a escollir.

LA LLOSA
C/ Abat Deàs, 28
Tel. 93 760 03 16
- Pèsols ofegats a l’estil de La Llosa
Vi DO Alella: Maridatge amb Kosher Invita DO Alella. Vi blanc jove. Celler Castillo de Sajazarra.
El plat està disponible al menú de caps de setmana i festius, a 20 €
 
MARGOT
C/ Manzanillo, 15
Tel. 93 760 03 02
- Pèsols i faves a la catalana
Maridatge amb vi DO Alella: AA Pansa Blanca. Celler Alta Alella
El plat estarà disponible al menú del cap de setmana a 21,50 €

RESTAURANT DE L'HOTEL GRAN SOL
Ctra. N II, Km. 664
Tel. 93 760 00 51
www.hotelgransol.info
-Ragout de pèsols amb cansalada de porc duroc y ou a baixa temperatura
-Saltat de pèsols tractats com un arròs cremós i una escuma de pernil ibèric
-Pèsols a la tòfona amb bacallà confitat
-Amanida de pèsols a la menta amb gambes escabetxades
Maridatge amb vins DO Alella:
AA Lanius. Blanc sec ecològic elaborat amb Chardonnay i amb una criança en fusta de 6 mesos. Celler Alta Alella
AA Parvus. Rosat ecológic elaborat amb cupatge de Cabernet Sauvignon y Syrah. Celler Alta Alella.
Els plats s’oferiran de forma alternada al Menú Gran Sol, disponible cada dia, migdia i nit.
Menú Gran Sol: 21’50 €

VORAMAR
Plaça del Torrent Arrosser - Platja de les Barques
Tel. 93 760 06 54
Menú del pèsol:
Entrants a base de bacallà marinat, musclos al vi blanc (vapor) i capritx de bonítol
Segon plat, a escollir entre: Pèsols del Maresme (varietat floreta) amb sèpia, o bé Pèsols ofegats amb sèpia.
Per postres : bunyols de vent o ganyip (fruits secs)
Pa de vidre amb tomàquet i cafès inclosos
Vi DO Alella: Maridatge amb Kosher Invita Alella. Vi blanc jove. Celler Castillo de Sajazarra
Preu: 30 €
 
XALOC
Dr. Furest, 22 (La Punta)
Tel. 93 760 23 91
www.restaurantxaloc.cat
- Remenat de pèsols amb bolets
Vi DO Alella: Maridatge amb Pensa 2015, vi blanc ecològic. Celler independent de Vilassar de Dalt (viticultor)
Preu: 12’50 €
Plat disponible a la carta
 
 
Altres establiments:
 
CÀTERING SAULEDA
Sot de les Vernedes, 20 (Pol. Ind. Sot de les Vernedes, Sant Cebrià de Vallalta)
Tel. 93 763 03 30
www.sauleda.cat
Crema de pèsols del Maresme amb Vieira i cruixent de pernil
També disponible, sota encàrrec a:
Pastisseria Sauleda
C/ Manzanillo, 20 de Sant Pol de Mar
Tel. 93 760 04 65
 
MELMELADES CALADA
Tobella, 42
Tel. 93 760 37 10
www.melmeladescalada.com
- Melmelada de pèsol. Elaborada amb pèsols del Maresme, de la varietat Floreta. És una melmelada un xic densa i amb un sabor concentrat de pèsol, molt adequada per a les carns i ideal per a combinar amb botifarra negra cuita.
 
EL TRENCALL, menjar per emportar
C/ Consolat de Mar, 49
Tel. 93 760 36 42
Mandonguilles amb sèpia i pèsols
Obert dissabtes i diumenges

 ​VILASSAR DE DALT
 
EL RACÓ DE CAN FELIU
c/ Angel Guimerà, 41
www.elracodecanfeliu.com
info@elracodecanfeliu.com
Dilluns tancat
Pèsols estofats amb botifarres a l’aroma de menta i anís
Vi DO Alella: Marqués de Alella pansa blanca

Comparteix