Rutes Culturals Arenys de Mar 2017.

diumenge 17 Desembre 2017

Rutes Culturals Arenys de Mar 2017.

Arenys de Mar

Ruta 1:
Arenys de Mar: Història i Tradicions
Repassarem la història, els costums i les tradicions de la vila d'Arenys de Mar i visitarem alguns dels seus indrets més significatius com l'església, el Museu de la Punta, l'Edifici Calisay i l'Edifici Xifré.

Punt de Sortida: Plaça de l'Església a les 11.00 h
Dates: 16 de juliol i 17 de desembre

Ruta 2:
Arenys Indiana
Farem un recorregut per l'Arenys dels s. XVIII i XIX destacant l'aportació econòmica i social dels indians tornats d'Amèrica. Descobrirem com van influir aquests indians en la vida quotidiana de la població.

Punt de Sortida: Plaça de l'Ajuntament a les 11.00 h
Dates: 21 de maig i 30 de juliol

Ruta 3:
Cementiri de Sinera
Descobrirem per què se'l defineix com a lloc emblemàtic de les arts catalanes. En aquest espai gaudirem tant de la literatura, amb el llegat literari de Salvador Espriu, com de l'escultura d'autors importants com Vallmitjana, Llimona, Sagnier, Martinell o Marès.

Punt de Sortida: Plaça Salvador Espriu a les 11.00 h
Dates: 28 de maig, 20 d'agost i 19 de novembre

Ruta 4:
El Port d'Arenys
Viatjarem des del s. XV a l'actualitat per comprendre com ha estat d'important el port d'Arenys de Mar al llarg d'aquests anys i les diferents transformacions del front marítim. La tradició de les mestrances i els seus oficis, la pesca tradicional, les llotges i el mític Mont Calvari.

Punt de Sortida: Rotonda d'Accés al Port (davant l'edifici Restaurant Pòsit) a les 11.00 h
Dates: 18 de juny i 15 d'octubre

Ruta 5:
Arenys de Lletres
Proposem una manera diferent de passejar per Arenys ... amb els ulls fixats en els textos i el cap ple de lletres, passant pels carrers on poetes i escriptors han donat forma a la seva obra i han creat els seus personatges: Salvador Espriu, Cucurull, Joaquim Ruyra, Ferran de Pol i Josep M. Miquel i Vergés entre d'altres.

Punt de Sortida: Plaça de l'Ajuntament a les 11.00 h
Dates: 16 d'abril i 17 de setembre

Les rutes  tenen una durada aproximada de 2 hores

Totes les rutes tenen una capacitat limitada i cal una inscripció prèvia a turisme@arenysdemar.cat o al telèfon 93 795 70 39

Comparteix