Rutes Culturals Arenys de Mar 2015

diumenge 13 Desembre 2015

Rutes Culturals Arenys de Mar 2015

Arenys de Mar

Cal fer inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme: turisme@arenysdemar.cat o al telèfon 93 795 70 39.
Preu: gratuïtes

L'hora de començament de les rutes serà a les 11 h del matí i la durada aproximada és de dues hores cadascuna. L'objectiu d'aquestes rutes és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i els indrets més significatius de la vila, la història, l'art, els costums i les tradicions, així com els oficis que han marcat la seva gent.

Ruta 1: Arenys Indiana
Recorregut per l'Arenys dels segles XVIII i XIX destacant l'aportació econòmica i social dels indians que van tornar rics d'Amèrica. Parlarem de les anècdotes de les cases i alguns espais que anirem trobant per la vila i de la vida quotidiana de la població a l'època.
Punt de sortida: plaça de l'Ajuntament.
Dates: 8 de febrer, 10 de maig, 12 de juliol, 9 d´agost i 13 de desembre.

Ruta 2: El cementiri de Sinera
Coneixerem un dels cementiris més bonics de Catalunya, membre de l'Associació Europea de Cementiris Singulars, i que ha esdevingut un espai destacat de les arts catalanes. Parlarem des de literatura a escultura, fent referència a l'escriptor Salvador Espriu o a artistes com Vallmitjana, Llimona, Enric Sagnier, Cèsar Martinell o Frederic Marès.
Punt de sortida: plaça Salvador Espriu (porta del cementiri).
Dates: 22 de febrer, 12 d´abril, 24 de maig, 23 d´agost i 22 de novembre.

Ruta 3: Entre turons una vila
Repassarem la història, els costums i les tradicions de la vila d'Arenys de Mar i els seu indrets més significatius: l'església de Santa Maria, els Museus d'Arenys, l'Edifici Calisay, l'Edifici Xifré... tot passejant per carrers que ens parlen del passat dels arenyencs.
Punt de sortida: plaça de l'Església.
Dates: 8 de març, 14 de juny, 27 de setembre i 8 de novembre.

Ruta 4: El port d'Arenys, tradició i futur
El mar, i per tant el Port, ha estat molt important en l'economia d'Arenys de Mar. Explicarem com es va transformar el front marítim a partir de la construcció del port, la tradició, les mestrances i els seus oficis, les arts de pesca, el mític Mont Calvari... el Port és un lloc en moviment!
Punt de sortida: rotonda d'accés al Port (davant del Restaurant Pòsit).
Dates: 22 de març, 28 de juny, 13 de setembre i 11 d'octubre.

Ruta 5: Arenys de Lletres
Proposem una passejada per Arenys a través de la literatura, amb els ulls fixats als textos i el cap ple de lletres. La novel·la i la poesia, com a expressions artístiques, han trobat en Arenys de Mar un punt d'inspiració on els escriptors han donat forma als seus personatges i textos.
Punt de sortida: plaça de l'Ajuntament.
Dates: 26 d'abril, 26 de juliol i 25 d'octubre.

 

Comparteix