Exposició de pintura: "Un paisatge" de Ramon Martí Alsina

De divendres 14 maig 2021 a diumenge 30 gener 2022

Exposició de pintura: "Un paisatge" de Ramon Martí Alsina

Mataró

Ramon Martí Alsina (Barcelona, 1826-1894), màxim representant del realisme pictòric del segle XIX, va obrir la porta a una nova concepció del paisatge. En oposició a l’artifici de la pintura romàntica, proposà el que considerava un pas cap a la modernitat: captar la realitat directament del natural.

Aquest mètode de treball, basat en l’observació i la reproducció del natural, converteix l’obra de Martí Alsina en un excel·lent document per estudiar el paisatge, el seu context històric i la seva transformació: des del relleu, les espècies vegetals o l’arquitectura, als personatges i les escenes que s’hi representen.

Exposat per primer cop, després del procés de restauració que ha dut a terme el Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, mostrem aquest paisatge de Martí Alsina, pintat l'any 1866, en relació amb diversos objectes del fons del museu, i l'analitzem amb la mirada de diferents disciplines. En aquest sentit s’ha comptat amb la col·laboració acadèmica de M. Lluïsa Faxedas, professora d’Història de l’Art de la Universitat de Girona, Joan Manel Riera, biòleg i Director de l’Escola de Natura del Corredor, Salvador Ribas, arquitecte, Pere Tió Casas, historiador i Teresa Schreibweis i Maite Toneu, restauradores del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

Horari: de dimarts a divendres de 17 a 20 h, dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h.
Tancat els dilluns i els dies 24 de juny, 27 de juliol, 15 d’agost, 11 de setembre, 25 i 26 de desembre i 1 de gener.

Organitza: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

Comparteix