Actes commemoració 150è aniversari del naixement del mestre Lluís Millet i Pagès

dissabte 27 maig 2017

Actes commemoració 150è aniversari del naixement del mestre Lluís Millet i Pagès

El Masnou

El Masnou
Tel. 93 557 18 30
www.elmasnou.cat
Per a més informació cliqueu aquí

Les activitats s'estendran durant tot l'any, i inclouen concerts, exposicions i conferències.

El divendres 17 de març, a la sala Joan Comellas de l'Edifici Centre es presenta el programa d'actes organitzat amb motiu del 150è aniversari del naixement del mestre Lluís Millet i Pagès. El coordinador de Catalunya Música, Àlex Robles Fitó, serà l'encarregat d'impartir la conferència sobre el llegat del músic masnoví. A continuació, Anaïs Oliveras i Àlex Sanmartí, acompanyats al piano per Pere-Mateu Xiberta, oferiran un concert. A aquest primer acte seguirà un conjunt de propostes que s'allarguen fins a final d'any i que inclouen concerts, xerrades, exposicions i conferències, entre d'altres. El programa ha estat confeccionat per l'Ajuntament amb la col·laboració del Cor Scandicus, Gent del Masnou, l'Associació UNESCO, el Consell Municipal de Patrimoni Cultural, l'Escola Municipal de Música, la Jove Orquestra de Cambra del Masnou, l'escola Lluís Millet, la Comunitat Parroquial del Masnou i el suport de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música.

Dues exposicions recrearan la vida i el context en què es va formar el mestre Millet. “Lluís Millet i Pagès, una vida i els seus anhels” reuneix, a la Casa de Cultura, documents procedents del Centre de Documentació de l'Orfeó Català, mentre que “El Masnou del mestre Millet”, a la seu de Gent del Masnou, mostrarà imatges i objectes del moviment coral i l'ambient en què va créixer el compositor. Totes dues s'inauguren el 31 de març.

Una altra cita destacada serà el concert de l'Orfeó Català el dia 22 d'abril, a l'església de Sant Pere. Sota la direcció de Pablo Larraz, s'interpretaran peces de Lluís Millet, Lluís M. Millet, Josep Vila i Casañas, Pau Casals, Mozart i Eduard Toldrà.

El III Festival de Música del Masnou, el 6 de maig, o la cantada infantil de les escoles del Masnou, el 27 de maig, també són alguns dels atractius de l'ampli programa. A l'octubre es presentarà el número monogràfic de la revista d'investigació La Roca de Xeix, que portarà per títol “Lluís Millet i Pagès, nascut al Masnou”, obra de Núria Vilà i Maria Villanueva.

Comparteix