2a Ultra Clean Marathon

De diumenge 5 maig 2019 a dissabte 11 maig 2019

2a Ultra Clean Marathon

Mataró

Del 5 al 11 de maig es celebra la 2a edició de l’Ultra Clean Marathon, en la que els participants recolliran residus mentre corren per espais naturals, tot augmentant el seu compromís en la cura del medi ambient.
En aquesta edició, les 7 etapes es realitzaran mitjançant 3 modalitats esportives: les dues primeres etapes es faran amb bicicleta, les tres següents corrent i les dues últimes per mar, en caiac o nedant.
Podeu consultar a quines etapes voleu participar i en quin tram de cada etapa. Podeu fer només una part de l’etapa o bé fer-la tota.
La inscripció individual té un cost de 5€ i es realitza a través de la web: http://ultracleanmarathon.cat/ca/llistat-etapes/ . Els diners recaptats amb les inscripcions es destinaran íntegrament als projectes de les entitats ambientals implicades en cada etapa.  

Les 7 etapes:
Dia 1 - 5 de maig: Barcelona > Lleida (en bici)
Dia 2 - 6 de maig: Lleida > Ripoll (en bici)
Dia 3 - 7 de maig: Ripoll > Olot (corrent)
Dia 4 - 8 de maig: Olot > Girona (corrent)
Dia 5 - 9 de maig: Girona > Blanes (corrent)
Dia 6 - 10 de maig: Blanes > Mataró (per mar)
Dia 7 - 11 de maig: Mataró > Barcelona (per mar)

En cas de participar-hi, consulteu el reglament on s’expliquen les recomanacions a seguir.
L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un repte ambiental i esportiu que té com a objectiu conscienciar i canviar hàbits de la ciutadania, a través d'una cursa pel territori. Per assolir-ho, durant 7 dies es realitzen 7 etapes, recorrent un total de 700 km.
L'UCM té dos ambaixadors de la natura, l’Albert Bosch i la Nicole Ribera, que recorreran el territori català mentre recullen residus acompanyats de tots els participants. D’aquesta manera augmentem el compromís en la cura del medi ambient i posem en valor el territori per on passem.
La particularitat és que no és una cursa competitiva i hi pot participar tot tipus de públic i col·lectius: associacions, federacions, administracions, centres d’ensenyament, clubs esportius, empreses (patrocinadores i/o participants) i també a persones a títol individual.
Durant les etapes es proporcionaran bosses als participants per recollir els residus i hi haurà punts on els podran anar deixant les deixalles recollides. Des de l'organització vetllarem per a que els residus siguin gestionats de manera correcta. Es faran caracteritzacions (separant plàstic, paper, vidre, orgànic i rebuig/altres) i s’aniran pesant les quantitats per obtenir, al final de l'UCM, la xifra de residus totals recollits.

Comparteix